Svijet

Pratite nas na Google news

Berlin najavio smjenu šefa vojne obavještajne agencije

Berlin najavio smjenu šefa vojne obavještajne agencije
Foto: Pixabay/Ilustracija | Berlin najavio smjenu šefa vojne obavještajne agencije
Tanjug

BERLIN - Šef njemačke vojne obavještajne agencije Kristof Gram biće smijenjen, dok vlasti Njemačke pojačavaju napore da iskorijene desničarske ekstremiste u vojsci, javlja Asošiejted pres.

U saopštenju njemačkog Ministarstva odbrane se navodi da je ministarka Anegret Kramp-Karenbauer odlučila da smijeni Grama, a odluka o njegovom nasljedniku biće donesena uskoro.

Gram je vodio njemačku vojnu obavještajnu agenciju od januara 2015. godine. Ministarstvo odbrane pripisuje mu zasluge za pokretanje reformi i poboljšanje rada agencije.

Ministarka Kramp-Karenbauer i Kristof Gram složili su se da sljdeća faza modernizacije zahtijeva i kadrovske izmjene, a ministarkina odluka o smjeni aktuelnog šefa njemačke vojne obavještajne agencije donesena je uz njegovu saglasnost.

Njemački zvaničnici izuzetno su zabrinuti zbog skorašnjeg otkrića da u vojsci ima ultradesničarskih ekstremista. Vlada je postigla saglasnost u vezi s uvođenjem zakona koji će ubrzati otpuštanje vojnika umiješanih u ekstremizam ili teške zločine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije