Svijet

Bivši američki obavještajci strahuju: Putin izmanipulisao Trampa

Bivši američki obavještajci strahuju: Putin izmanipulisao Trampa
Foto: Tanjug/AP | Bivši američki obavještajci strahuju: Putin izmanipulisao Trampa

VAŠINGTON - Dva bivša rukovodioca američkih obavještajnih službi Džon Brenan i Džejms Klaper izrazili su strahovanje da je predsjednika Donalda Trampa izmanipulosao šef ruske države Vladimir Putin.

Tramp je nakon kratkog susreta sa Putinom na marginama samita članica Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK) u vijetnamskom gradu Danangu izjavio je da vjeruje da je ruski predsjednik bio iskren kada je rekao da se Moskva nije miješala u američke predsjedničke izbore prošle godine.

Brenan je bivši direktor Centralne obavještajne agencije (CIA), a Klaper je nekadašnji direktor Administracije za obavještajne agencije.

"Mislim da je Tramp iz nekog razloga bio zastrašen Putinom, uplašen šta bi on mogao uraditi ili šta bi mogao biti rezultat istraga oko miješanja Rusije u izbore. Ono šta on radi sa Rusima je možda iz naivnosti, neznanja ili straha", kaže Brenan.

Klaper smatra da su strani lideri koji prostiru crveni tepih pred Trampa u stanju i da ga izmanipulišu.

"Zaista mislim da Kinezi i Rusi misle da mogu da ga izigraju", kaže Klaper.

Brenan i Klaper komentare su iznijeli nakon što je Tramp izjavio da je ponovo sa Putinom razgovarao o optužbama za rusko miješanje u izbore u SAD i da je ruski predsjednik ponovo negirao bilo kakvu umiješanost.

"Zaista vjerujem, kada mi to kaže, da to i misli. Mislim da je bio i uvrijeđen uvredama, što nije dobro za našu zemlju", istakao je Tramp.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije