Svijet

Boris Džonson poslao pozivnice za svadbu

Boris Džonson poslao pozivnice za svadbu
Foto: Agencije | Boris Džonson poslao pozivnice za svadbu
Tanjug

LONDON - Premijer Velike Britanije Boris Džonson (56) i njegova vjerenica Keri Sajmonds (33) odredili su datum vjenčanja.

Oni su poslali pozivnice porodici i prijateljima na kojima piše datum 30. jul 2022. godine, prenio je sinoć Rojters pisanje lista San.

Par se vjerio 2019. godine, ali je zbog pandemije kovida 19 morao da odloži datum vjenčanja.

Jedini premijer Velike Britanije koji se oženio dok je bio na funkciji je lord Liverpul - to se desilo 1822. godine, kada se vjenčao sa Meri Čester.

Džonson i vjerenica imaju sina Nikolasa, koji se rodio 29. aprila prošle godine i dobio je ime po jednom od ljekara koji su premijeru Velike Britanije pomogli u ozdravljenju dok je imao korona virus prošlog proljeća.

Džonsonu će ovo biti treći brak - prvi put se oženio 1987. sa Alegrom Mostin-Oven, ali su se razveli 1993. godine, kada se vjenčao sa Marinom Viler, podsjeća San.

Iz tog braka Džonson ima četvoro djece, ali se sa Marinom razišao 2018. godine.

Keri Sajmonds se do sada nije udavala.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Još jedna velika investicija Central osiguranja

Marketing tim / 26.07.2021 10:46

U proteklom periodu Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. su svojoj poslovnoj mreži dodali još jednu stanicu tehničkog pregleda. Radi se o kupovini suvremenog tehničkog pregleda u Kreševu.

Central osiguranja d.d. | Još jedna velika investicija Central osiguranja

Ovom akvizicijom, Central osiguranje d.d. i Testing centar d.o.o. potvrđuju poslovnu politiku stalnog rasta i razvoja. Kako Central osiguranje d.d., uspijeva održavati stalni rast i rekordnu premiju objasnio je Predsjednik Uprave i direktor Central osiguranja Feđa Morankić.

„Nakon prvih šest mjeseci ove godine, možemo reći da je solventnost Društva izuzetno dobra, a efikasnost i efektivnost pridonose tomu da je društvo finansijski i operativno stabilno. Pandemija, promjene na tržištu osiguranja, promjene u očekivanjima i ponašanjima kupaca su izazovi s kojima se kompanije susreću u svakodnevnom poslovanju. Mi u Centralu smo izazove prepoznali na vrijeme, a o čemu najbolje svjedoče rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2021. godine,“ objašnjava Morankić.

Prema službenim podacima, Central osiguranje je u periodu od prvog do šestog mjeseca 2021. godine, s premijom od 22.523.285,00 KM, a u odnosu na isti period prethodne godine, ostvarilo rast od 11,02%.

Rast je zabilježen u svim vidovima osiguranja, kao što su osiguranje od auto odgovornosti, kasko, zaštita bonusa, pomoć na cesti, odgovornost vozara i drugo.

 „U prvih pola godine, na više od 40 stanica, u Testing centru je završeno 65 000 tehničkih pregleda. Nastavno dosadašnjem pozitivnom poslovnom širenju, Testing centar i dalje ide u pozitivnom pravcu, čemu u prilog ide i posljednja velika investicija, kupnja stanice tehničkog pregleda u Kreševu“, kaže Ivan Kožul, direktor Testing centra d.o.o.

Pred društvima predstoje dalja investiranja, razvoj i kontinuirano unapređenje poslovanja. Kako u području upravljanja, tako i u području poslovnih procesa, izazovi se kontinuirano nameću. „Strateško planiranje, stalne inovacije, velike akvizicije i ulaganja, edukacija i motivacija uposlenika te digitalizacija su samo neke od metoda kojima se u Centralu služimo, kako bi ostvarili naš krajnji cilj da postanemo tržišni lider“, navodi Morankić.

Pored navedene akvizicije, Central osiguranje ima u planu za ovu, ali i naredne godine i dalje rasti i povećavati svoj tržišni potencijal novim ulaganjima, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Najčitanije