Svijet

Lula stabilno nakon operacije kuka

Lula stabilno nakon operacije kuka
Foto: Tanjug/AP | Brazil: Lula stabilno nakon operacije kuka, hoda na fizioterapiji

Zdravstveno stanje brazilskog predsednika Luiza Inasija Lule da Silve klinički je stabilno nakon operacije kuka i on je počeo da hoda na fizikalnoj terapiji, saopšteno je iz bolnice.

Lula je operisan u petak zbog artroze desnog kuka izazvane habanjem hrskavice na butnoj kosti, a ljekari očekuju da će ostati u bolnici do utorka, kada bi trebalo da pređe u predsjedničku rezidenciju i odatle obavlja dužnost predsjednika u naredne tri nedjelje, dok se oporavlja.

Ortopedski hirurg Đankarlo Poleselo, koji je operisao Lulu, rekao je da će brazilski predsjednik morati da izbegava da predugo stoji i da će u prvim nedjeljama morati da koristi hodalicu, jer operacija utiče na ravnotežu pacijenta.

Lula se žalio da osjeća konstantan bol više od godinu dana, ali ga to nije spriječilo da putuje u desetine zemalja od kada je preuzeo mandat u januaru.

On je rekao da će nastaviti putovanja u inostranstvo krajem novembra, kada planira da posjeti Ujedinjene Arapske Emirate kako bi prisustvovao samitu o klimatskim promjenama COP28.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije