Svijet

Britanska vlada neće angažovati vojsku za isporuke goriva

Britanska vlada neće angažovati vojsku za isporuke goriva
Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Super | Britanska vlada neće angažovati vojsku za isporuke goriva

LONDON - Nakon velikih nestašica goriva i velikih redova ispred benzinskih pumpi u Velikoj Britaniji, vlada u Londonu je danas preko ministra za životnu sredinu Džordža Justisa potvrdila da još uvijek ne namjerava da angažuje vojsku da vrši isporuke goriva do benzinskih pumpi.

"Trenutno nemamo planove da angažujemo vojsku za distrubuciju goriva", rekao je Justis, prenosi Rojters.

Britanski premijer Boris Džonson je najavio da bi stotine vojnih vozača cisterni mogle da budu angažovane da snabdijevaju benzinske pumpe gorivom širom zemlje, prenio je ranije Gardijan.

Posljednjih dana su se na benzinskim pumpama u Velikoj Britaniji stvorile duge kolone vozila čekajući satima da natoče gorivo.

Naftne kompanije su saopštile da nemaju dovoljno šofera, što je stvorilo probleme u transportu od rafinerija do pumpnih stanica, a gigant Britiš Petroleum je juče saopštio da je skoro jedna trećina BP pumpi u Britaniji ostala bez dvije glavne vrste goriva zbog panične kupovine vozača.

Britanska vlada je odlučila da suspenduje zakone o zaštiti konkurencije i da dozvoli kompanijama da rade udruženo kako bi se ublažila nestašica, a ministar Justis je izjavio da je potrebno poboljšati uslove za vozače kamiona na duge relacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije