Svijet

Britanski princ prvi put o skandalu sa Epstajnom

Britanski princ prvi put o skandalu sa Epstajnom
Foto: N.N. | Britanski princ prvi put o skandalu sa Epstajnom

LONDON - Princ Endrju, upleten u slučaj Epstajn, rekao je da se ne sjeća da se susreo sa ženom koja ga optužuje da je seksualno zlostavljao dok je bila maloljetna.

"Ne sjećam se da sam tu ženu ikad sreo", rekao je drugi sin kraljice Elizabete II o Virdžiniji Roberts, navodi se u isječku razgovora koji će BBC2 objaviti u večeras.

Na ponovljeno pitanje da li se uopšte sjeća te žene, princ Endrju je rekao: "Ne".

On je ipak dodao da svaki dan žali zbog toga što se družio sa Epstajnom i poslije njegovog izlaska iz zatvora 2010. gdje je služio kaznu zbog podvođenja jedne maloljetnice na Floridi.

Virdžinia Roberts je rekla da je bila prisiljena na polni odnos s princom u Londonu 2001. kada je imala 17 godina i kao i u Njujorku i na privatnom ostrvu na Karibima.

Princ "dobro zna šta je učinio i nadam se da će biti pošten", rekla je novinarima nakon saslušanja krajem avgusta u Njujorku, gdje je američki sud saslušao još 15 tužiteljki, nakon čega je sudski progon Epstajna obustavljen zbog njegove smrti.

Epstajn, koji je ove godine optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnica u dužem periodu, navodno je izvršio samoubistvo u avgustu u zatvoru u Njujorku.

Navodne veze milijardera Džefrija Epstajna sa princom Endrjuom doveli su do toga da Bakingemska palata izda nekoliko iznenadnih saopštenja u posljednje vrijeme. Palata negira da je princ imao odnose sa 17-godišnjom djevojkom i da je išta znao o Epstajnovim zločinima koji se odnose na podvođenje maloljetnica.

Princ Endru se pojavljuje da snimku koji potiče iz 2010. godine. Na njemu je zabilježeno kako Epstajn izlazi iz svoje vile u Njujorku, a na vratima stoji princ.

Snimak je napravljen dvije godine nakon što je Epstajn osuđen zbog odnosa sa maloljetnicama, a oni koji su bliski princu navode da je on navodno u Ameriku otišao kako bi rekao Epstajnu da ne mogu više da budu prijatelji.

Epstajn je uhapšen ljetos i izvršio je samoubistvo u zatvoru na Menhetnu. Oko njegove smrti vodi se mnoštvo polemika, pa tako mnogi sumnjaju u zvaničnu verziju o samoubistvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije