Svijet

Broj poginulih u padu ukrajinskog aviona porastao na 25

Broj poginulih u padu ukrajinskog aviona porastao na 25
Foto: Tanjug/AP | Broj poginulih u padu ukrajinskog aviona porastao na 25
Tanjug

KIJEV - Broj poginulih u padu ukrajinskog vojnog aviona u sjeveroistočnoj Harkovskoj oblasti porastao je na 25, saopšteno je iz Kancelarije ukrajinskog generalnog tužioca.

"Prema preliminarnim informacijama, 25 osoba je poginulo. Dvije su prevezene u bolnicu u ozbiljnom stanju", navela je ta kancelarija.

Prema navodima ukrajinskih službi za vanredne situacije, 27 osoba nalazilo se u avionu, a ne 28, kao što je ranije objavljeno, prenosi TASS.

Iz kancelarije navode da je pokrenut krivični postupak zbog optužbi za kršenje pravila bezbjednosti leta i pripreme leta, "koji su doveli do katastrofe i drugih ozbiljnih posljedica".

U međuvremenu, vlasti u Harkovskoj oblasti u Ukrajini proglasile su danas nacionalnim Danom žalosti zbog stradalih u pada ukrajinskog aviona An-16.

U uredbi guvernera, objavljenoj na sajtu administracije, navodi se da će na Dan žalosti nacionalna zastava biti spuštena na pola koplja na svim zgradama državnih vlasti, preduzeća, agencija i organizacija i da će na njih biti postavljena traka za žaljenje.

Svi zabavni i sportski događaji bi trebalo da, prema preporukama, budu otkazani, prenosi TASS.

Kako je ranije saopšteno, kadeti Harkovskog univerziteta vazduhoplovnih snaga izvodili su trenažni let.

Na internetu su objavljeni snimci sa mjesta pada aviona.

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski je izjavio da će danas posjetiti Harkovsku oblast, gdje se srušio vojni avion An-26.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije