Svijet

Burni životi Bajdenove djece

Burni životi Bajdenove djece
Foto: Tanjug/AP | Burni životi Bajdenove djece: Sin ima dijete sa striptizetom, kćerka hapšena

Trenutno vodeći u utrci za predsjednički mandat u SAD Džo Bajde, nije imao nimalo lagan život, ali danas pažnju javnosti privlače njegova djeca koja ga bodre u kampanji i koja su mu najveća podrška, 39-godišnja kćerka Ešli i 50-godišnji sin Hanter.

Hater je Bajdenovo dijete iz prvog braka, dok je još bio s tragično preminulom Neli Hanter, s kojom je osim Hantera imao i sina Bjua i kćerku Naomi.

Naomi je poginula uz majku u teškoj saobraćajnoj nesreći 1972. godine, a Bju je umro prije pet godina u 47. godini od tumora na mozgu.

Kao jedino preživjelo dijete iz prvog braka, Hanter danas podiže dosta prašine privatnim životom. Ženio se dva puta, prvi put za advokaticu Ketlin Bajden s kojom je dobio sina Finegana i kćeri Mejzi i Naomi, a drugi put 2019. za Melisa Koen, s kojom je nedavno dobio prvo zajedničko dijete.

Godine 2017. šokirao je javnost kada su procurile glasine da je postao veoma blizak s udovicom pokojnog brata Bjua, Hali Bajden. Iako je otac odobravao tu vezu, njihova ljubav nije potrajala i razišli su se 2019. godine.

Dobio je i jedno vanbračno dijete s Lunden Aleksis Roberts, za koju je utvrđeno da je striptizeta.

Hanter se borio i s ovisnošću o alkoholu i drogi, a 2015. je izbio skandal kada se njegova e-adresa našla na popisu klijenata stranice za vanbračne veze Ešli Madison.

Hanterova polusestra Ešli dijete je Džoa i njegove druge supruge Džil, a javnost ju je prvi put imala priliku upoznati kada je njen otac bio na dužnosti potpredsjednika SAD u administraciji Baraka Obame.

Ešli je po zanimanju socijalna radnica, a bavi se i aktivizmom te modnim dizajnom, a pokrenula je i svoj modni brend čiji je glavni cilj borba protiv rasizma i nejednakosti.

Otac Džo ne krije koliko se ponosi njome pa je često hvali i u medijima.

"Ponosan sam na nju, od treće godine želi da promijeni svijet", rekao je jednom.

Ešli je 2002. godine bila uhapšena zbog verbalnog napada i ometanja rada policajca. Sedam godina kasnije jedan od njenih bivših prijatelja tvrdio je kako posjeduje video u kojem ona konzumira kokain te ga je želio prodati medijima za veliki novac. Nakon tog skandala otkriveno je i da je Ešli već prije bila uhapšena, 1999. godine, zbog ilegalnog posjedovanja marihuane.

Pokojni brat Bju upoznao ju je 2010. godine s plastičnim hirurgom Hauardom Kreinom, za kojeg se udala dvije godine kasnije.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije