Svijet

Čavušoglu: Turska i Rusija imaju zajednički cilj

Čavušoglu: Turska i Rusija imaju zajednički cilj
Foto: Anadolija | Čavušoglu: Turska i Rusija imaju zajednički cilj

ISTANBUL - Turska i Rusija imaju zajednički cilj da očiste Siriju od svih terorističkih organizacija, izjavio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

On je to kazao nakon sastanka sa ruskim zvaničnicima u Moskvi, izvijestila je turska agencija Anadolija, prenosi Rojters.

Čavušoglu je kazao i da će Turska nastaviti blisku saradnju sa Iranom i Rusijom po pitanju Sirije i drugih regionalnih pitanja, navela je turska agencija.

Ruski Tas s prethodno je prenio da je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov danas izjavio da su Rusija i Turska postigle razumevijanje o saradnji poslije američkog povlačenja iz Sirije.

Kako je Lavrov naveo, mnogo pažnje u razgovorima s turskom stranom bilo je posvećeno novim okolnostima nastalim posle odluke SAD da povuče svoju vojsku iz Sirije, prenijela je ruska agencija.

Rusija i Turska potvrdile su tokom razgovora u Moskvi da će biti sačuvan sirijski teritorijalni integritet.

"Postignuta je saglasnost o načinu na koji će predstavnici Rusije i Turske nastaviti da koordinišu svoje korake na terenu pod novim uslovima, s ciljem da se potpuno eliminiše teroristička prijetnja u Siriji", naglasio je Lavrov.

Predsjednik SAD Donald Tramp donio je odluku da povuče oko 2.000 američkih vojnika u Siriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije