Svijet

Crkva koju okrivljuju za masovnu zarazu tužiće Vladu Južne Koreje

Crkva koju okrivljuju za masovnu zarazu tužiće Vladu Južne Koreje
Foto: pixabay.com/ilustracija | Crkva koju okrivljuju za masovnu zarazu tužiće Vladu Južne Koreje

Protestantska crkva Sarang Džeil koju okrivljuju za nedavni porast broja zaraženih virusom korona u Južnoj Koreji zaprijetila je danas da će tužiti administraciju Mun Džae-ina zbog, kako je navela, štete koju su u javnosti nanesene toj crkvi, a korištenjem situacije s kovidom-19.

Najava crkve Sarang Džeil stigla je dan nakon što je njen kontroverzni pastor Džun Kvang-hun ponovo pritvoren jer je njegova kaucija otkazana zbog toga što je prisustvao prošlomjesecnim antivladinim protestima, čime je prekršio uslove puštanja na slobodu, prenio je Jonhap.

Okupljanja u centralnom dijelu Seula dovela su do pojave 539 novih slučajeva virusa korona, dok ukupno 1.167 slučajeva ima veze sa crkvom, prema Korejskim centrima za kontrolu bolesti i prevenciju.

"Odluka suda da mu otkaže kauciju dokazuje da je Južna Koreja veoma netolerantna", rekli su na konferenciji za novinare advokati crkve.

Oni su optužili predsjednika Muna da je na pastora "prevalio" odgovornost za ponovnu pojavu zaraze, čime je preuveličao doprinos crkve širenju virusa.

"Vlada suzbija slobodu i hrišćanstvo prevarom u vezi s kovidom-19", rekli su advokati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije