Svijet

DNR zatvorila sve granice, ukrajinska vojska u stanju borbene gotovosti

DNR zatvorila sve granice, ukrajinska vojska u stanju borbene gotovosti
Foto: Ilustracija | DNR zatvorila sve granice, ukrajinska vojska u stanju borbene gotovosti

Vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike zatvorile su granice, uključujući i granice s Rusijom i LNR, radi izvođenja specijalne operacije za održavanje reda, izjavio je savjetnik lidera DNR Aleksandar Kazakov.

Lider DNR Aleksandar Zaharčenko poginuo je danas u eksploziji u restoranu "Separ" u centru Donjecka, a ministar za prihode i poreze Aleksandar Timofejev je teško ranjen.

"U republici je uvedeno vanredno stanje, ali i vanredna situacija. Glavni zadatak svih vojnika i policajaca jeste da sačuvaju poredak na teritoriji zbog toga što ne isključujemo mogućnost provokacija 'pete kolone''', naglasio je Kazakov.

Poslije ubistva lidera DNR vlasti samoproglašene republike su zabilježile da je ukrajinska vojska na liniji razgraničenja dovedena u stanje borbene gotovosti, rekao je zamenik komandanta Operativne komande DNR Eduard Basurin.

"Nakon ciničnog ubistva, tog terorističkog čina, zabilježili smo da se vojska premješta na liniji razgraničenja. Ukrajinski vojnici su podignuti u stanje borbene gotovosti", kazao je Basurin za televiziju "Rusija 24".

"Smatramo da je taj lanac, koji su planirale specijalne službe kako Ukrajine, tako i SAD, formiran radi destabilizacije situacije na liniji razgraničenja sve do prelaska u ofanzivu na jednom od dijelova fronta, ali i u cijeloj republici", izjavio je Basurin.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije