Svijet

Dan žalosti u Tajlandu zbog masakra u vrtiću

Dan žalosti u Tajlandu zbog masakra u vrtiću
Foto: Screenshot | Dan žalosti u Tajlandu zbog masakra u vrtiću

BANGKOK - Zastave Kraljevine Tajlanda spuštene su danas na pola koplja u znak žalosti zbog pogibije 37 osoba, među kojima 23 djeteta, u napadu na vrtić koji je šokirao tu zemlju, prenosi Rojters.

Većina djece, koja su juče ubijena u obdaništu u Utai Savanu, gradu 500 kilometara sjeveroistočno od Bangkoka, izbodena je nožem, saopštila je policija, naglašavajuci da je ovo jedan od najgorih slučajeva ubistva djece u novijoj istoriji.

Nadležni su saopštili da je napad izvršio Pania Khamrap bivši pripadnik policijskih snaga, koji je smijenjen sa dužnosti prošle godine i protiv koga se vodio sudski proces povezan sa narkoticima.

„Bio je na suđenju ranije tokom dana, a zatim je otišao u obdanište da uzme svoje dijete“, rekao je portparol policije lokalnim medijima.

Nakon napada na vrtić, otišao je kući i ubio ženu i dijete prije nego što je izvršio samoubistvo.

Uzrast nastradale djece u obdaništu bio je od dvije do pet godina, rekao je lokalni zvaničnik.

"To je scena koju niko ne želi da vidi. Od prvog koraka kada sam ušao, bilo je mučno", rekao je za Rojters Pijalak Kingkaev, radnik hitne pomoći.

Na fotografijama koje je spasilački tim napravio u obdaništu i koje je podeijlio sa Rojtersom vide se sićušna tijela ubijenih položena na ćebad. Kutije sokova bile su razbacane po podu.

U objektu - roze boje, jednospratnici okruženoj travnjakom i malim palmama - bilo je oko 30 djece kada je napadač stigao.

To je bilo manje nego obično, jer je jaka kiša spriječila mnoge da dođu, rekao je okružni zvaničnik Jidapa Boonsom.

Tri dječaka i djevojčica koji su preživeli napad nalaze se u bolnici, saopštila je policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije