Svijet

Dječak poželio gitaru, Putin mu pomogao da dobije stan

Dječak poželio gitaru, Putin mu pomogao da dobije stan
Foto: Tanjug/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP | Dječak poželio gitaru, Putin mu pomogao da dobije stan

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin pomogao je porodici dječaka koji je maštao o gitari da u okviru kampanje "Jelka želja" riješi stambeno pitanje.

Mark Kobljenjev, 14-godišnjak iz Moskovske oblasti, želio je da za Novu godinu dobije gitaru, ali je predsjednik u razgovoru sa njegovom majkom Nadeždom saznao da njih dvoje žive sa prijateljima u porodici sa više djece.

Putin je obećao da će razgovarati sa šefom regiona kako bi pomogao dječaku i njegovoj majci, kao i onima koji su im pružili utočište, piše RIA novosti.

Predsjednik je danas pozvao Marka i Nadeždu, koji su u svom novom stanu i dječaka je najprije pitao o časovima muzike.

"Dobio si gitaru. Moraćeš da vježbaš. Mislio sam da će biti bolje ako budeš imao svoju sobu za bavljenje muzikom", rekao je Putin.

Mark je obećao da će naučiti da svira gitaru i da će otpjevati pjesmu za predsjednika.

"Za mene? Hvala. A koju?", interesovao se Putin, a dječak je odgovorio da će to biti pjesma "Visina" ruskog umjetnika Vladimira Visockog.

Kampanja "Jelka želja" održana je ove godine od 15. novembra do 15. decembra.

U okviru te akcije ispunjavaju se želje djeci sa posebnim potrebama, sa invaliditetom i siročićima ili djeci iz porodica sa niskim primanjima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije