Svijet

Pratite nas na Google news

Dječak preživio 40 minuta ispod lavine

Dječak preživio 40 minuta ispod lavine
Foto: N.N. | Dječak preživio 40 minuta ispod lavine
Srna

PARIZ - Dvanaestogodišnji dječak pronađen je živ 40 minuta nakon što ga je zatrpala lavina na francuskim Alpama.

Dječak, čije ime nije objavljeno, bio je na skijanju sa svojom porodicom u mjestu La Planj, a lavina ga je zahvatila kada je sišao sa staze koja je pod nadzorom.

Kasnije je pronađen uz pomoć policijskog psa tragača, prenio je Bi-Bi-Si.

"Ovo je čudo, pošto dječak nije imao uređaj za pronalaženje žrtava. Šanse za preživljavanje su minimalne poslije 15 minuta ispod snijega", rekao je jedan spasilac agenciji AFP.

Dječaku je slomljena noga i zbrinut je u lokalnoj bolnici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije