Svijet

Dječak zamolio Putina: Pomozite mi da se vratim porodici

Dječak zamolio Putina: Pomozite mi da se vratim porodici
Foto: Tanjug/AP | Dječak zamolio Putina: Pomozite mi da se vratim porodici

MOSKVA - Dječak, koji je prije nekoliko godina postao siroče, obratio se ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na otvaranju tematskog parka "Ostrvo mašte" i zamolio ga da mu pomogne da se vrati porodici. Pored toga, on je sa predsjednikom podijelio i svoje snove, rekavši mu da želi da postane kaskader.

Dječak Miša iz jednog moskovskog sirotišta tada je postao jedan od prvih posjetilaca tematskog zabavnog parka.

Miša je priznao da voli da se bavi sportom, čita knjige i gleda filmove sa istorijskom tematikom, kao i da više voli istoriju i fizičko vaspitanje kada je riječ o školskim predmetima.

"Volio bih da postanem kaskader i da izvodim različite trikove, ili da se bavim parkurom. Trudim da budem u formi. Volio bih da upoznam pravog kaskadera, da ga pitam kako je postigao takav uspjeh, kako je trenirao i sa kim",  rekao je Miša.

Dječakovi roditelji umrli su prije nekoliko godina, a njegova baka, koja ima više od 70 godina, brinula je o njemu. U oktobru prošle godine sud je lišio dječakovu baku dužnosti staratelja. Sada je dječakov kum izdejstvovao da Miša može da ga posjeti tokom vikenda.

Istovremeno, Odjeljenje za rad i socijalnu zaštitu istaklo je da u bliskoj budućnosti namjerava da još jednom da kontaktira baku dječaka i predloži joj da započne sa prikupljanjem dokumenata za vraćanje starateljstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije