Svijet

Djevojka ubijena nakon povratka iz džamije

Djevojka ubijena nakon povratka iz džamije
Foto: Ilustracija | Djevojka ubijena nakon povratka iz džamije

Pripadnici policije u američkoj saveznoj državi Virginija pronašli su tijelo za koje sumnjaju da je 17-godišnja muslimanka koja je napadnuta u blizini džamije prije nego što je nestala.

Tinejdžerka, koju je rodbina identifikovala Nabra Hasanen, šetala je s prijateljima kada su se sukobili s jednim vozačem u Herndonu, saopšteno je iz policije.

Muškarac je izašao iz automobila i napao ovu djevojku, rekli su. Ona je nakon toga nestala. Dvadesetdvogodišnjak je uhapšen i optužen za ubistvo.

Motiv napada i dalje je nepoznat, ali iz policije su naveli da se, između ostalog, istražuje mogućnost zločina iz mržnje.

Policajci pronašli bejzbolsku palicu

"Washington Post" izvještava da je grupa od četiri ili pet tinejdžera, uključujući Nabru, otišla u restoran brze hrane nakon ramazanskih molitvi.

Oko 4:00 ujutro ova grupa tinejdžera napadnuta je dok je hodala ulicom. Tinejdžeri su pobjegli u obližnju džamiju, ali ne i Nabra, čiji je nestanak kasnije prijavljen.

Tokom potrage policajci su zaustavili sumnjiv automobil u ovom području, te priveli vozača, Darvina Martineza Toresa.

Oko 15 sati policajci su pronašli tijelo u jezeru, pet kilometara od mjesta incidenta, navodi se u saopštenju policije, piše "Al Jazeera".

Takođe su pronašli palicu za bejzbol, javljaju lokalni mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije