Svijet

Dvogodišnjak u Americi upucao oca koji je igrao igricu

Dvogodišnjak u Americi upucao oca koji je igrao igricu
Foto: Pixabay/fsHH | Dvogodišnjak u Americi upucao oca koji je igrao igricu

Dvogodišnji dječak slučajno je ubio svog oca u Americi, pucajući iz napunjenog pištolja koji su njegovi roditelji ostavili bez nadzora.

Kada su 26. maja stigli u kuću žrtve u blizini Orlanda, policija je, upozorena pozivom, otkrila majku Mari Ajalu kako svom suprugu Redžiju Mabriju pruža prvu pomoć. Policija je prvobitno mislila da je otac, koji je preminuo u bolnici, sebe upucao, ali je najstarije dijete u porodici reklo da je počinilac njegov dvogodišnji brat, saopštila je tamošnja policija.

Pištolj je bio u torbi koju je Mabri ostavio na podu, a dijete je, kada ga je pronašlo, pucalo u leđa svom ocu dok je igrao igricu na kompjuteru, dodala je policija.

Pet članova porodice, uključujući petomjesečnu kćerku, bili su u istoj prostoriji u vrijeme nesreće.

Oba roditelja su na uslovnoj slobodi zbog višestrukih krivičnih djela zanemarivanja djece i upotrebe droga, navela je policija i dodala da vlasnici oružja koji ga ne čuvaju bezbjedno mogu da dožive tragediju koja se sada desila.

U SAD se često događaju takve nesreće. Dvogodišnje dijete je u avgustu 2021. godine uzelo oružje ostavljeno u rancu i ubilo majku metkom u glavu usred njenog sastanka na platformi Zum.

Nesreća se dogodila dok u SAD traje rasprava o nošenju vatrenog oružja poslije nekoliko oružanih napada u supermarketu, bolnici i jednoj školi.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije