Svijet

Erdoan: Azerbejdžan treba da uzme stvar u svoje ruke

Erdoan: Azerbejdžan treba da uzme stvar u svoje ruke
Foto: Tanjug/AP | Erdoan: Azerbejdžan treba da uzme stvar u svoje ruke

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan rekao je da Jermenija mora odmah da povuče svoje snage sa teritorije, za koju navodi da je okupirala u Azerbejdžanu, te da je vrijeme da se okonča kriza u regionu nakon sukoba između snaga dvije zemlje u regionu Nagorno-Karabah.

Tokom drugog dana sukoba oko regiona Nagorno-Karabah poginula je najmanje 21 osoba. Ankara je u sukobu objavila da podržava Azerbejdžan.

"Vrijeme je da se okonča kriza u regionu koja je počela okupacijom Nagorno-Karabaha. U regionu će ponovo zavladati mir nakon što Jermenija odmah povuče svoje snage sa azerbejdžanske teritorije koju je okupirala", naglasio je Erdoan.

Prema njegovim riječima, Minska grupa, koju predvode Rusija, Francuska i SAD i posreduje između Jermenije i Azerbejdžana, ali nije uspjela da riješi ovaj spor koji traje 30 godina.

On je naglasio da Azerbejdžan treba da "uzme stvar u svoje ruke bez obzira da li se to nekom dopadalo ili ne, a Turska će nastaviti da podržava tu zemlju svim resursima i srcem".

Nešto ranije je turski ministar odbrane Hulusi Akar naveo da Jermenija mora da povuče strane plaćenike i teroriste" radi ostvarenja stabilnosti u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije