Svijet

Grčki mediji: Amerikanac dobio 19 udaraca u glavu

Grčki mediji: Amerikanac dobio 19 udaraca u glavu
Foto: Ilustracija | Grčki mediji: Amerikanac dobio 19 udaraca u glavu, bila kao lopta

BEOGRAD - Grčke novine “Elefteros typos“ došle su do podataka iz istrage o ubistvu Bakarija Hedersona u Laganasu u kojima se navode tačni opisi njegovih povreda.

Na osnovu dokaza, snimaka i izjava svjedoka i osumnjičenih u istrazi se navodi da je dvadesttrogodišnji Amerikanac primio 19 udaraca u glavu.

“Glava mu je izgledala kao ’fudbalska lopta’, a većina udaraca je nastala kao da je neko izvodio ’penal’ - žestokim udarcima nogu. Između 20. i 30. udarca koliko je ukupno primio je vjerovatno preminuo“, navodi se u dokumentima istrage, koje prenosi „Elefteros typos“.

U novinama se navodi i izjava dvadesetjednogodišnje djevojke iz Srbije koja se zabavljala sa grupom Amerikanaca i koja je, navodno, bila povod svađe.

“7.7.2017. godine u 2:30 izašla sam sa ostalim kolegama u bar u kojem sam upoznala trojicu Amerikanca i sa kojima sam zajedno pila piće. Među njima je i bio tamnoputi mladić čije ime nisam tada znala. Oko 3:00 pala mi je čaša na pod i sagla sam se da je podignem. Kada sam se pridigla videla sam jednu osobu srpske nacionalnosti kako gura tamnoputog muškarca iz mog društva i njegov udarac pesnicom. Onda je tamnoputi muškarac uzeo flašu i udario ga po glavi. Nakon toga izašao je iz bara sa trojicom Amerikanaca, a za njima je krenulo otprilike tridesetak Srba, koji su počeli da tuku Amerikanca. Amerikanci su trčali, a ostali Srbi za njima. Ja ih nisam pratila jer sam primila udarac u nameri da ih razdvojim. Nakon pet minuta otprilike sam došla na mesto odakle su počeli da trče i videla sam tamnoputog muškarca kako leži na ulici, u nesvesnom stanju i kako mu ide krv iz očiju. Jedan Amerikanac je stajao pored njega i pokušavao da mu pomogne. Amir, koji je bio zadužen za lokal, me je pitao ko me je udario. Rekla sam da ne znam, a onda je on je otrčao za ostalima“.

Na pitanje policije da li je radila u lokalu dala je negativan odgovor, a na pitanje da li je poznavala nekog iz srpske ekipe i da li bi mogla da ih prepozna, mlada Srpkinja odgovara:

“Ne, videla sam ih prvi put. Ne sećam ih se jer sam i ja previše popila i sve se desilo jako brzo“, rekla je, ali je na fotografijama prepoznala žrtvu, tridesettrogodišnjeg Srbina sa britanskim pasošem i grčkog barmena.

“Elefteros typos“ citira i izjavu tridesetogodišnjeg bolničara koji je kolima Hitne pomoći došao na mjesto zločina.

“U 3:18 smo dobili poziv da u glavnoj ulici u centru Laganasa leži čovjek bez svijesti koji ne diše. Odmah sam se sa kolegom uputio na mjesto nesreće. Bio je bez svijesti, nije disao, bile su očigledne povrede glave, ogrebotine i krv u desnoj polovini lobanje. Odveli smo ga u kliniku u koji smo stigli u roku od pet minuta. U kolima Hitne pomoći smo pokušavali reanimaciju“, prenosi B92.

Amerikanac je ubijen na grčkom ostrvu Zakintos 6. jula, nakon toga uhapšeno je devet osoba, među kojima sedam srpskih državljana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije