Svijet

Haos blizu granice SAD-a, jedan napadač ubijen, zapaljeno više vozila

Haos blizu granice SAD-a, jedan napadač ubijen, zapaljeno više vozila
Foto: debate.com.mx | Haos blizu granice SAD-a, jedan napadač ubijen, zapaljeno više vozila

MEKSIKO SITI - Jedan naoružani napadač poginuo je u obračunu s meksičkom policijom tokom kojeg je zapaljeno više vozila i blokirane su glavne ulice sjevernog grada Nuevo Laredo, nedaleko od granice sa američkom državom Teksas, saopštile su lokalne vlasti.

Kako je prenio AP, naoružani napadači su u petak uveče oteli više vozila u kojima su bili putnici, kao i nekoliko velikih kamiona, kojima su potom blokirali glavne ulice, uključujući i neke koje vode ka granici sa SAD, čime međutim nije bio ugrožen promet na samoj granici.

Najmanje tri vozila su zapaljena u nasilju, dok je više njih prevrnuto ili su jednostavno napuštena, dodaje američka agencija.

AP navodi "da se jedna od pucnjava" dogodila u kvartu u blizini robne kuće američkog lanca "Volmart", kao i da se na video snimcima koji cirkulišu društvenim mrežama vide ljudi koji panično bježe u unutrašnjost prodavnice i traže skrovište dok napolju odjekuju pucnji.

AP navodi da je posljednji talas nasilja uslijedio nakon što je samo nekoliko dana ranije meksička policija premjestila 75 zatvorenika iz zatvora u gradu Nuevo Laredo, poslije čega je došlo do serije pucnjava u kojima je poginulo šest osoba, među kojima je bilo i policajaca.

Nuevo Laredo je, inače, teritorija Sjeveroistočnog kartela, koji je nastao poslije raspada zloglasnog ganga Zetas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije