Svijet

ID je politički paravan za krijumčarenje nafte, oružja

ID je politički paravan za krijumčarenje nafte, oružja
ID je politički paravan za krijumčarenje nafte, oružja

Islamska država je politički paravan za krijumčarenje velikih razmjera, uključujući naftu i oružje, izjavio je portparol ruske Istražne komisije Vladimir Markin.

"Terorističke organizacije, koje su zabranjene u Rusiji - Islamska država i Al-Nusram - samo su politički paravani za veliki biznis krijumčarenja nafte, novca, oružja, predmeta kulturnog naslijeđa, ljudskih organa i robova", napisao je Markin u tekstu za list "Izvestija".

Markin je naveo da su "slabi političari, kao što su turski i ukrajinski 'lideri' samo marionete, kojima upravljaju kriminalni bosovi iz sjenke", prenijela je agencija Tas.

“Saradnja sa teroristima i krijumčarima usmjerena je protiv interesa svih naroda”, smatra Markin.

Markin je rekao da na pitanje da "Rusija vojnim sredstvima štiti svoje interese, pa što to ne bi mogla i Turska", ima jasan odgovor: "Loše prikrivena saradnja sa teroristima i krijumčarima usmjerena je protiv interesa svih naroda i Turska nije izuzetak".

“Mreže krijumčarenja, falsifikovanja, droge i ilegalnih migranata mogu biti iskorišćeni za terorističke napade, kao što je nedavno bio slučaj u Parizu”, kazao je Markin.

On je dodao da bi Rusija mogla da uvede oštrije mjere migrantske politike prema zemljama koje nisu u stanju da kontrolišu uticaj "međunarodnog kriminala i njegovih saučesnika u informacionom ratu protiv Rusije".

"To su mjere predostrožnosti, a ne osvjete. Sloboda ne može da postoji bez bezbjednosti", poručio je Markin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije