Svijet

IDF: Noćas uništeni tuneli, komandni centri i skladišta municije terorista

IDF: Noćas uništeni tuneli, komandni centri i skladišta municije terorista
Foto: Tanjug/AP | IDF: Noćas uništeni tuneli, komandni centri i skladišta municije terorista

JERUSALIM - Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su u noćašnjim vazdušnim udarima pogođeni tuneli, komandni centri, skladišta municije i druge lokacije povezane sa terorističkim trupama u Pojasu Gaze.

Pored toga, jedna teroristička ćelija je "eliminisana" u napadu dronom, kojim su upravljale trupe na zemlji, tvrdi izraelska vojska, prenosi Tajms of Izrael.

Vojska navodi i da je mornarica granatirala ciljeve povezane sa Hamasom, uključujući vojnu infrastrukturu, plovila povezana sa pomorskim snagama Hamasa i skladišta oružja.

Poziv da Palestinci napuste zone oružanih sukoba u Gazi

Izraelske odbrambene snage (IDF) pozvale su danas stanovnike brojnih četvti u Kan Junisu da se evakuišu u sigurne zone.

"Izraelska vojska nastavlja da koristi mape za evakuaciju Palestinaca iz Pojasa Gaze, kako bi izbjegli aktivne borbene zone", izjavio je na arapskom jeziku portparol IDF potpukovnik Avišai Adraji, prenosi Tajms of Izrael.

Potpukovnik Avišai Adraji objavio je i na svom nalogu na platformi X da bi Palestinci koji žive u brojnim četvrtima u Kan Junisu trebalo da se evakuišu na bezbjedna područja.

Izraelske mape za evakuaciju dijele Pojas Gaze na stotine malih zona, a vojska je pozvala Palestince da obrate pažnju na svoja područja i prate buduća ažuriranja IDF-a.

Najmanje 13 civila, uključujući djecu i žene, poginulo je noćas, a veći broj ljudi je povrijeđen u nizu izraelskih vazdušnih udara na više stambenih objekata u izbjegličkom kampu Nuseirat, u centralnom dijelu Pojasa Gaze, prenijeli su jutros lokalni mediji.

Prema lokalnim izvorima, izraelski ratni avioni bombardovali su dvije rezidencije u izbjegličkom kampu i ubili najmanje 13 civila, ali očekuje se da će broj žrtava porasti s obzirom da su spasilački napori u toku i žrtve se još izvlače iz ruševina, prenosi palestinska novinska agencija iz Ramale WAFA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije