Svijet

Identifikovana žrtva ubistva u Beču: Državljanin Srbije brutalno iskasapljen

Identifikovana žrtva ubistva u Beču: Državljanin Srbije brutalno iskasapljen
Foto: Screenshot/krone.at | Identifikovana žrtve ubistva u Beču: Državljanin Srbije brutalno iskasapljen

BEČ – Bečka policija saopštila je da je nakon dva mjeseca identifikovana žrtva brutalnog ubistva u bečkom kvartu Otakring, a riječ je o 27- godišnjem državljaninu Srbije.

Naime, riječ je o ubistvu koje se desilo krajem februara, kada je otkriveno iskasapljeno tijelo, zbog čega je sve ukazivalo da je riječ o ubistvu sa potpisom mafije. Sama činjenica da su žrtvi odjsečeni prsti otežavali su identifikaciju, a identitet je konačno utvrđen DNK analizom.

Riječ je o 27-godišnjem državljaninu Srbije, čije tijelo je pronađeno u stanu u Sautergassu, potvrdila je danas portparolka policije Barbara Gas.

Kako prenose mediji, samo ubistvo je vjerovatno imalo veze sa narko-mafijom, jer je u stanu i podrumu koji je pripadao stanu uzgajana marihuane. Okolnosti zločina i činjenica da je žrtva bila zlostavljana sugerišu da je riječ o mafijaškom ubistvu.

Inače, policija je do otkrića tijela došla prateći tragove i nakon što su dobili nalog za pretres stana naišli su na nevjerovatno brutalnu scenu.

Naime, tijelo je pronađeno tuš kabini, a u susjednoj sobi bila je plantaža za uzgoj stabljika kanabisa. Pored tuš kabine pronađena je i stolica u kojoj je ubijeni vjerovatno mučen. Leš je potpuno unakažen jer su ubijenom nedostajali određeni tijelovi tijela:

“Ovo jasno ukazuje na egzekuciju sa potpisom balkanske mafije”, rekao je tada jedan od istražioca. Šokirani stanari zgrade su posvjedočili da je u ovom stanu bilo prilično bučno u posljednje vrijeme.

“Ovdje živim 15 godina, ali u posljednje vrijeme sve češće smo viđali sumnjive likove. Jednostavno, to je vrsta ljuda koju ne želite da sretnete”, rekao je tada jedan od stanara.

On je dodao da se jednom prilikom čula buka kroz ulaz, te da je njih nekoliko trčeći sišlo niz stepenište i izletilo iz zgrade, ali da ne zna ko su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije