Svijet

Izrael najavio upad u Rafu: Lideri garantuju jednu stvar

Izrael najavio upad u Rafu: Lideri garantuju jednu stvar
Foto: Twitter / Printscreen | Izrael najavio upad u Rafu: Lideri garantuju jednu stvar

RAFA - Načelnik generalštaba izraelske vojske i šef izraelske bezbjednosne službe posjetili su Kairo. ​Herci Halevi i Šin Bet Ronen Bar posjetili su ovaj grad kako bi uvjerili egipatske zvaničnike da u vojnoj ofanzivi na Rafu, Palestinci neće biti potisnuti preko granice u Egipat, javlja "Aksios".

U izvještaju koji se poziva na dva američka zvaničnika piše da su se dva visoka izraelska zvaničnika prošle nedjelje sastala s egipatskim kolegama da diskutuju o izraelskom planiranju ofanzive.

Izrael je najavio da će ući u Rafu da eliminiše posljednje uporište Hamasa.

Izraelski lideri vjeruju da su neki taoci odvedeni sa juga Izraela 7. oktobra u napadima Hamasa u tom gradu. Tamo su kako se procjenjuje i lideri palestinskog islamističkog Hamasa, koji vlada Gazom.

Postoji široko međunarodno protivljenje ofanzivi i strahuje se za sudbinu više od milion raseljenih Palestinca koji su se od sukoba sklonili u Rafu, navode izraelski mediji.

Egipat je takođe više puta upozorio da bi prisilno raseljavanje Palestinaca u tu zemlju moglo podriti mirovni sporazum Kaira i Jerusalima, prenosi "b92".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije