Svijet

Izreštao optuženika pred porotom i sudijom

Izreštao optuženika pred porotom i sudijom
Izreštao optuženika pred porotom i sudijom
N.N.

SOLT LEJK SITI - Član bande "Tongam Krip" Siale Angilu izrešetan je ni manje ni više na svom suđenju kada je za vrijeme svjedočenja uzeo olovku i sjurio se prema svjedoku.

Neimonovani šerif je u optuženika ispalio nekoliko hitaca i usmrtio ga, piše Jutarnji list.

Pomenuti incident se dogodio na sudu u Solt Lejk Sitiju dok je ubijeni Angilu slušao svjedoka kako opisuje obred inicijacije ulaska u bandu čiji je on član. Siele je pomahnitao, uzeo ulovku i krenuo prema svjedoku, kada je neimenovani američki savezni šerif  u razjarenog mladića ispalio nekoliko hitaca iz pištolja i usmrtio ga pred šokiranom porotom, advokatima i ostalim učesnicima suđenja.

Pucnjava je pretvorila novootvorenu i, navodno, bezbjednu federalnu sudnicu u poprište terora. Niko drugi nije povrijeđen u pucnjavi, ali oni u sudnici sigurno će se stravičnog razvoja napete situacije sjećati do kraja života.

Angilu je upucan 6 puta u prsa i umro je na putu do bolnice. FBI je objavio da je na suđenju sprovođena standardna bezbjednosna procedura, koja ne zahtijeva da optuženi bude vezan lisicama.

On je jedna od 17 osoba optuženih za reketiranje, napade, zavjeru, pljačke i oružane prekršaje. Nalazio se u državnom zatvoru u Juti od septembra 2007. Iste godine je uhapšen zbog napada na agenta FBI i cijeli niz drugih krivičnih djela.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije