Svijet

Pratite nas na Google news

Izvjestilac UN-a: Tramp je nagori dezinformator na internetu

Izvjestilac UN-a: Tramp je nagori dezinformator na internetu
Foto: Tanjug/AP | Izvjestilac UN-a: Tramp je nagori dezinformator na internetu
Tanjug

NJUJORK - Predsjednik SAD Donald Tramp najgori je dezinformator na internetu, izjavio je specijalni izvjestilac o slobodi izražavanja Ujedinjenih nacija Dejvid Kej.

"Vlade su istinski prestupnici po pitanju dezinformacija. Problemom lažnih vijesti koje potiču od vlade trebalo bi da se pozabave novinari", rekao je Kej, prenosi "Politiko".

On je ocijenio da platforme kao što su Google, Facebook ili Twitter mogu da pomognu u borbi protiv dezinformacija, ali ne bi trebalo da uklanjanju sadržaj.

"Platforme mogu da urade tehničke stvari, sve dok ne ocijenjuju sadržaj... Ne mogu samo da ga uklone i kažu ''to su lažne vijesti, uklonjenje su sa platfome''", ocijenio je Kej.

Prema njegovim riječima, platforme bi trebalo da se fokusiraju na uklanjanje nepotrebnog sadržaja (spam) i loših botova.

"Politiko" navodi da su Google, Facebook i Twitter pod ogromnim pritiskom da se izbore protiv lažnih vijesti, uoči evropskih izbora zakazanih za maj 2019. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije