Svijet

Jedna osoba poginula tokom udara tornada u Mičigenu

Jedna osoba poginula tokom udara tornada u Mičigenu
Foto: Pixabay | Jedna osoba poginula tokom udara tornada u Mičigenu

​GEJLORD - Snažan tornado protutnjao je kroz sjeverni Mičigen i za sobom ostavio jednu žrtvu i najmanje 23 povrijeđenih, srušene krovove zgrada, prevrnuta vozila i oboreno drveće i dalekovode.

Nevrijeme je u petak po podne po lokalnom vremenu zadesilo Gejlord, grad sa oko 4.200 stanovnika, udaljen oko 370 kilometara sjeverozapadno od Detroita, prenosi AP.

"Imam sreće što sam živ. Oluja je odnijela zadnji dio zgrade. Nedostaje cijeli krov. Najmanje polovina zgrade je uništena. Situacija je loša", izjavio je Majk Klepadlo, vlasnik lokalne automehaničarske radnje.

Ema Godard, 15, rekla je da je radila u lokalnom kafiću kada je dobila telefonsko obavještenje o dolasku tornada, ali ona je mislila da je vrijeme "olujno, ali ne i opasno", odbacila je upozorenje i vratila se onome što je radila.

Dva minuta kasnije, koleginice su je upaničeno pozvale da se skloni u zadnji dio zgrade, što je ona poslušala i zatvorila se s njima u hladnjači.

Prema njenim riječima samo 15-ak minuta kasnije ona i koleginice su izašle iz hladnjače i ugledale "uništene automobile i ruševine" koje je za sobom ostavio tornado.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije