Svijet

Kadirov šalje tri maloljetna sina u rat u Ukrajinu

Kadirov šalje tri maloljetna sina u rat u Ukrajinu
Foto: Tanjug/AP | Kadirov šalje tri maloljetna sina u rat u Ukrajinu

LONDON - Čečenski lider Ramzan Kadirov najavio je danas da će tri maloljetna sina uskoro poslati u Ukrajinu da se bore rame uz rame sa ruskim vojnicima.

Na društvenim mrežama je napisao da bi "otac trebalo da nauči svoje sinove kako da čuvaju porodicu, narod i otadžbinu", prenosi BBC.

U dugom postu na kanalu Telegram Kadirov je rekao da je vojna obuka njegovih sinova počela još kada su bili mnogo mlađi i da je sada došlo vreme da dožive pravu bitku.

On je, takođe, kritikovao "prazne riječi" onih koji su tvrdili da bliski rođaci čečenskog lidera ne učestvuju u vojnoj operaciji u Ukrajini.

Tu njegovu objavu pratio je video snimak na kojem njegovi sinovi Ahmat, Eli i Adam, stari 16, 15 i 14 godina, pucaju na poligonu iz raznih vrsta naoružanja.

BBC podseća da je Rusija potpisnica sporazuma UN koji ima za cilj da spriječi da djeca mlađa od 18 godina direktno učestvuju u ratnim neprijateljstvima. Korišćenje djece mlađe od 15 godina za učešće u ratnim neprijateljstvima, Međunarodni krivični sud smatra ratnim zločinom, ali Rusija ne priznaje nadležnost te institucije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije