Svijet

Restoran ponizio gošću jer je naručila "previše hrane"

Restoran ponizio gošću jer je naručila "previše hrane"
Foto: Pexels/Ilustracija | Kanadski restoran ponizio gošću jer je naručila "previše hrane"

Jedan suši restoran u King Sitiju u kanadskoj saveznoj državi Ontario našao se na udaru kritika zbog prilično neobičnog razloga - sramoćenja gošće jer je naručila previše hrane.

Kasandra Mauro, korisnica popularne aplikacije TikTok, pokrenula je lavinu reakcija nakon što je prije nešto manje od dvije sedmice objavila video u kojem proziva Paper Crane Sushi Bar. Njen video je od tada pregledan nešto više od dva milijuna puta te je skupio skoro 300.000 lajkova.

U videu Mauro otkriva kako je bila izuzetno gladna kada je s prijateljicom posjetila Paper Crane. 

Međutim, naišla je na neugodno iznenađenje - konobar, menadžer i kuhari su je ismijavali zbog količine hrane koju je naručila. 

Mauro je za sebe i prijateljicu naručila piletinu s rižom, tempuru od kozica, rezance i dvije rolice sushija. Kada je prijateljica htjela naručiti još jednu rolicu sušija, zaposlenica restorana je rekla: "Ne, ne, ne. Previše hrane. To je to."

Mauro u svom videu govori kako su ona i njena prijateljica bile toliko zbunjene da nisu znale što reći. Ali stvari su postale još čudnije kada im je pristupio menadžer i zamolio ih da se premjeste na veći sto, na koji može stati količina hrane koju su naručile.

Ubrzo nakon što je video postao viralan restoran se izvinio zbog neugodnog iskustva, ali to nije spriječilo lavinu negativnih komentara i recenzija koje su ubrzo uslijedile na Yelpu, popularnoj platformi za ocjenjivanje restorana. 

Korisnici Yelpa zatrpali su stranicu restorana negativnim recenzijama tvrdeći da su doživjeli užasnu uslugu, kao i omalovažavanje.

"2023. je. Budite bolji. Više ne tolerišemo sramoćenje tijela. Vaš posao zaslužuje pretrpjeti gubitke zbog ovoga", napisao je jedan yelper. 

"Apsolutno užasno osoblje zbog kojeg se ljudi osjećaju loše zbog naručivanja hrane. Zbog njih je ljudima tu neugodno jesti!" dodala je druga osoba.

Nadamo se da će ovaj incident poslužiti kao podsjetnik svim restoranima da trebaju cijeniti svoje goste, bez obzira na to kakvog su apetita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije