Svijet

Kim Jong Un smršao, spekuliše se o njegovom zdravlju

Kim Jong Un smršao, spekuliše se o njegovom zdravlju
Foto: Tanjug/AP | Kim Jong Un smršao, spekuliše se o njegovom zdravlju

LONDON - Sjevernokorejski lider Kim Jong Un podstakao je dodatne spekulacije o svom zdravstvenom stanju, nakon što su nedavno objavljene fotografije sugerisale da je smršao.

Na fotografijama koje su sjevernokorejski državni mediji objavili u subotu, Kim je izgledao primjetno mršavije, prema ocjeni južnokorejske novinske agencije Jonhap, prenosi Gardijan.

Portal NK njuz iz Seula, koji je analizirao fotografije na kojima se Kim obraća na sastanku Politbiroa vladajuće Radničke partije krajem prošle nedjelje, navodi da je predsjednik Sjeverne Koreje izgleda "značajno izgubio na težini".

To je bilo prvo javno pojavljivanje Kim Jong Una u posljednjih mjesec dana.

Taj portal je juče objavio uvećane slike koje sugerišu da je Kim, za koga se vjeruje da ima 37 godina, dodatno pritegao kaiš svog omiljenog sata, koji navodno vrijedi 12.000 dolara.

Fotografije pokazuju da je njegov lijevi zglob znatno tanji nego na sličnim slikama snimljenim u novembru 2020. godine i u martu ove godine.

Kim, strastveni pušač, imao je problema sa zdravljem, što posmatrači pripisuju njegovoj težini i stilu života.

Južnokorejska nacionalna obavještajna služba saopštila je prošle godine da se vjeruje da je Kim težak 140 kg i da je u prosjeku dobijao šest-sedam kilograma godišnje od dolaska na vlast krajem 2011. godine, prenosi NK njuz.

Iz izvještaja portala nije, međutim, jasno da li je Kimov izmijenjeni izgled rezultat bolesti ili svjesne odluke da smrša.

Kimovo zdravlje je čest izvor spekulacija. Naime, 2014. godine ga nije bilo u javnosti gotovo šest nedjelja da bi se nakon toga ponovo pojavio sa štapom.

Nekoliko dana kasnije, špijunska agencija Južne Koreje tvrdila je da je podvrgnut operaciji uklanjanja ciste sa skočnog zgloba.

Tronedjeljno odsustvo prošlog proljeća izazvalo je glasine da je teško obolio nakon operacije na srcu, a neki izvještaji su sugerisali da je čak preminuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije