Svijet

Ko je ostavio ranjenike u Avdejevki

Ko je ostavio ranjenike u Avdejevki
Foto: Tanjug/AP | Ko je ostavio ranjenike u Avdejevki

AVDEJEVKA - Komanda Oružanih snaga Ukrajine istražuje ko je odlučio da ukrajinski ranjenici u Avdejevki budu ostavljeni ruskim snagama.

Gubitak Avdejevke razbjesnio je kabinet predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog i trenutno se prikupljaju informacije koje će dovesti do "organizacionih zaključaka" - navode ukrajinski kanali, prenosi agencija "Srna".

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine i Služba bezbjednosti Ukrajine dobili su zadatak da provedu istragu protiv 3. brigade za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine, koja je napustila svoje položaje kod koksare, kao i protiv komandanata jedinica.

Ukrajinske jedinice iz Avdejevke dogovorile su se sa ruskom stranom da ostave ranjenike.

Kabinet Zelenskog je, navodno ljut i na Aleksandra Sirskog, glavnokomandujućeg, koji je obećao Zelenskom da će zadržati Avdejevku.


Možda vas zanima:

Pročitajte još:


Kanal "Rezident" prenosi da je Zelenski naložio "oštri obračun" sa komandantima iz Avdejevke, koji su se dogovorili sa Rusima da se vojska i ranjenici bezbjedno predaju.

Kabinet to smatra lošim signalom, koji loše utiče na moral Oružanih snaga Ukrajine i mogao bi postati opšti trend.

Ranije je saopšteno da su komandanti Oružanih snaga Ukrajine ostavili prve ranjenike na teritoriji utvrđenog područja "Zenit".

Kasnije su se pojavile informacije da su na nekim položajima jedinice Oružanih snaga Ukrajine, koje su se povlačile, ostavile ranjenike, nakon čega su otišle na frekvenciju ruskih trupa i to prijavile.

Ruske trupe su dobile položaje zajedno sa ranjenicima.

Povezana vijest:

Ukrajina optužuje Rusiju da je pogubila ranjene zarobljenike u Avdejevki

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije