Svijet

Kremlj: Kontradiktorni signali, susret Putin-Tramp na ovaj ili onaj način

Kremlj: Kontradiktorni signali, susret Putin-Tramp na ovaj ili onaj način
Foto: Arhiva | Kremlj: Kontradiktorni signali, susret Putin-Tramp na ovaj ili onaj način

DA NANG - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Moskva prima kontradiktorne signale iz SAD o mogućem sastanku ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Donalda Tramp u Vijetnamu, prenosi Rojters.

Navodi se da je Peskov, takođe, kazao novinarima da će se Putin sastati sa Trampom na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) "na ovaj ili onaj način".

Bijela kuća objavila je prethodno da predsjednik SAD Tramp neće održati odvojeni sastanak sa ruskim predsjednikom Putinom na marginama samita APEC u Vijetnamu.

"U vezi sa sastankom sa Putinom, taj sastanak nikada nije potvrđen i neće biti održan zbog preklapanja rasporeda obe strane", rekla je novinarima neposredno pred slijetanje u vijetnamsko ljetovalište Da Nang portparolka Bijele kuće Sara Sanders.

Ona je ipak dodala da će Tramp i Putin "biti na istim mjestu".

"Hoće li oni naletjeti jedan na drugog i reći ''zdravo''? Svakako je to moguće i vjerovatno. Ali, kada je riječ o planiranom, formalnom sastanku, nema ga u rasporedu i ne očekujemo da će ga biti", poručila je Sandersova.

Tanjug
Tanjug

Rojters prenosi da su ruske agencije objavile da je portaparol Kremlja Peskov ranije kazao da se na eventualnom sastanku Putina i Trampa i dalje radi."Razgovori se nastavljaju. Ništa još nije razjašnjeno", rekao je Peskov.

Tramp je jutros stigao u Vijetnam na samit APEC što mu je četvrta stanica na 12-dnevnoj turneji po Aziji. U govoru koji je održao u Da Nangu Tramp je iznio američku viziju "slobodnog i otvorenog Indo-pacifičkog regiona".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije