Svijet

Kupači naišli na tijelo u Sani, još nepoznat identitet

Kupači naišli na tijelo u Sani, još nepoznat identitet
Foto: Zlatan Čekić | Kupači naišli na tijelo u Sani, još nepoznat identitet
Zlatan Čekić

SANSKI MOST - Identitet muškarca čije je tijelo jučer u poslijepodnevnim satima pronađeno u rijeci Sani, u blizini sela Hrustovo, još nije poznat, a više informacija moglo bi se znati nakon što se danas obavi obdukcija u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Kako nas je upoznao Adnan Beganović, portparol MUP-a USK, uzeti su i uzorci DNK, što bi trebalo da doprinese identifikaciji posmrtnih ostataka. "U ovome trenutku, dok se ne prikupe sve potrebne informacije, ne želimo spekulisati o identitetu ove osobe niti o drugim okolnostima njene smrti", kazao je Beganović.

Kupači na Sani su jučer uočili beživotno tijelo u Sani, na dubini od oko dva metra, koje je bilo zakačeno u vodi za korijenje priobalnih stabala te o tome informisali policiju.

Izvlačenje tijela obavili su pripadnici ronilačkog tima Specijalne jedinice MUP-a USK, a neslužbeno saznajemo kako se tijelo nalazilo u poodmakloj fazi raspadanja, što sugeriše kako se već drugo vremena nalazi u vodi. Beganović nas je informisao kako se istražuje da li se možda radi o nekome od lica s ovih prostora čiji je nestanak prijavljen ranije.

Nezvanično, sumnja se kako se možda radi o muškarcu s područja Ključa koji je nestao u novembru prošle godine i do danas nije pronađen. Prema tim informacijama, radi se o osobi starije životne dobi koja je patila od demencije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije