Svijet

Lavrov otkazao posjetu Berlinu nakon izmjene rasporeda

Lavrov otkazao posjetu Berlinu nakon izmjene rasporeda
Foto: Tanjug/AP | Lavrov otkazao posjetu Berlinu nakon izmjene rasporeda

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je otkazalo radnu posjetu Berlinu šefa diplomatije Sergeja Lavrova, najavljenu za sutra, nakon izmjene rasporeda sa njemačke strane.

Ruski ministar spoljnih poslova trebalo je da učestvuje na ceremoniji zatvaranja godine naučnog i obrazovnog partnerstva i saradnje, prenosi novinska agencija TASS.

U saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova navodi se da je 3. septembra njemačka strana obavijestila Moskvu o izmjenama u rasporedu ministra spoljnih poslova Hajka Masa, zbog čega je njegovo učešće na ceremoniji zatvaranja otkazano, dok je za bilateralne razgovore ostavljeno samo sat i po.

Zbog toga što je glavni cilj odlaska ruskog ministra u Njemačku postao irelevantan, a predloženi format bilateralnih razgovora znatno smanjen, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije odlučilo je da otkaže planiranu posjetu, navodi se u saopštenju.

Njemačka strana obaviještena je o ovoj odluci, saopšteno je iz ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Ministarstvo navodi da će Lavrov, uzimajući u obzir značaj i uspješno okončanje godine razmjene i saradnje, uputiti pozdrav svim učesnicima ceremonije zatvaranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije