Svijet

Legalizacija kanabisa otvorila nova radna mjesta u Kanadi

Legalizacija kanabisa otvorila nova radna mjesta u Kanadi
Foto: N.N. | Legalizacija kanabisa otvorila nova radna mjesta u Kanadi
N.N.

Nakon što je Kanada legalizovala kanabis za rekreativnu upotrebu, otvorila su se i mnoga radna mjesta, od kojih su neka samo za prave znalce.

Firma Ahlot naime traži kušače kanabisa koji, nešto poput sommeliera kada je u pitanju vino, mogu razaznati suptilne razlike pojedinih vrsta i opisati ih klijentima.

"Zaradite 50 dolara po satu kako biste procjenjivali najbolje od onog što kanadski uzgajivači mogu ponuditi", kaže se u oglasu za posao.

Traži se "connoisseur koji je dovoljno dugo živio s kanabisom da razumije i zna izraziti nijanse koje razlikuju jedan soj od drugog", prenosi Novilist.hr

Kanada je u srijedu postala druga zemlja u svijetu koja je legalizovala kanabis za rekreativnu upotrebu, prva na zapadu. Bezbrojne prodavaonice počele su prodavati kanabis i nadaju se da će im "znalci" pomoći u usmjeravanju klijenata.

Iz Ahlota poručuju kako će uskoro na tržištu biti stotine brendova, odnosno kako će se biti teško odlučti zbog se i otvaraju takva radna mjesta.

Izabrani kandidati moraće redovno izvještavati poslodavca o različitim vrstama kanabisa pismenim putem, navodi se u opisu posla. A to podrazumijeva da se "radi od kuće".

(NN/radiosarajevo.ba)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije