Svijet

Majka i kći ubile baku, raskomadale i zapalile tijelo

Majka i kći ubile baku, raskomadale i zapalile tijelo
Foto: Pixabay | Majka i kći ubile baku, raskomadale i zapalile tijelo

Policija je pronašla tijelo nesretne žene (71) više od sedam dana nakon njene smrti. Izgorjele dijelove tijela pronašli su u vrećicama za smeće u podrumu porodične kuće

Majka i kći iz Marylanda optužene su da su ubile baku i raskomadale njeno tijelo motornom pilom, a zatim zapalile dijelove kako bi se riješile dokaza. Svemu je navodno prethodila svađa oko kreditne kartice, javlja New York Post.

Margaret Craig (71) bila je mrtva više od sedam dana kada ju je policija pronašla u domu njene porodice.

"Kada su policajci sišli u podrum, odmah su mogli osjetiti smrad", saopštili su iz lokalne policije. Smatraju da je nesretnu ženu ubila njena kćerka 23. maja, a zatim je dan poslije unuka pomogla da raskomadaju tijelo.

U podrumu je policija prvo pronašla krv, a zatim i tkivo pokraj tri bijele plastične vreće za smeće. Takođe su pronašli nož, motornu pilu i sredstva za čišćenje.

Nakon što su ih ispitali, unuka nesretne žene rekla je kako su se njena baka i majka posvađale oko kreditne kartice. Baka je tada zaprijetila da će sve prijaviti policiji. Policija pretpostavlja da je sve eskaliralo ubistvom te da je idućeg dana tijelo pronašla unuka koja je pokušala pomoći majci da se riješe tijela.

Majka je optužena za ubojstvo, a kći za pomaganje u zločinu. U pritvoru su, piše 24sata.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije