Svijet

Masakr u školi u SAD: Najprije pucao u baku pa ubijao učenike i nastavnike

Masakr u školi u SAD: Najprije pucao u baku pa ubijao učenike i nastavnike
Foto: Tanjug/AP Photo/Dario Lopez-Mills | Masakr u školi u SAD: Najprije pucao u baku pa ubijao učenike i nastavnike
Tanjug

OSTIN - Četrnaest učenika i jedan nastavnik poginuli su u pucnjavi u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu u Teksasu, saopštio je guverner te američke savenze države Greg Abot.

On je rekao da je ubijen i 18-godišnji osumnjičeni, učenik srednje škole u gradiću Juvalde.

"On je ubio užasno i neshvatljivo 14 učenika i nastavnika", rekao je Abot tokom brifinga za novinare i precizirao da je osumnjičeni takođe pucao u svoju baku prije nego što je ušao u školu i otvorio vatru na djecu, prenosi NBC njuz.

Guverner Teksasa je rekao da je ubica imao pištolj, a vjerovatno i pušku i dodao da su među povrijeđenima i dva policajca koji su prvi reagovali na poziv, navodeći da ljekari ocjenjuju da oni nisu životno ugorženi.

Memorijalna bolnica u Juvaldeu potvrdila je za NBC njuz da je 15 učenika zbrinuto na odjeljenju hitne pomoći.

Dva pacijenta su prebačena u San Antonio na liječenje, treći je morao da sačeka transfer, dok je jedan 45-godišnjak hospitalizovan zbog rane od metka, saopštila je bolnica.

"Ubica pokazao prijatelju oružje četiri dana prije napada"

Bivši drug iz razreda teksaškog ubice Salvadora Ramosa rekao je da mu je Ramos poslao fotografije oružja i municije prije nego što je krenuo u napad.

Prijatelj, koji nije želio da otkriva identitet, rekao je da je na određeni način bio "blizak" sa Ramosom i da se povremeno čuo sa njim da igraju Xbox zajedno.

"Poslao bi mi poruku tu i tamo, a prije četiri dana, poslao mi je fotografije oružja koje je korisio. I torbu punu municije. Pitao sam ga 'brate, šta će ti ovo?', odgovorio je 'nemoj da brineš o tome'. Nastavio je da mi šalje poruke tipa 'izgledam sada vrlo drugačije, ne bi me prepoznao'", rekao je Ramosov prijatelj, prenio je CNN.

Prijatelj je dodao da su Ramosa ismijevala druga djeca zbog odjeće koju je nosio i zbog loše finansijske situacije njegove porodice, pa je u posljednje vrijeme sve rjeđe viđan na časovima.

"Počeo je da ne dolazi u školu i onda je postepeno izostajao. Jedva da je i dolazio na kraju", dodao je on.

Prijatelj je rekao da je, nakon što je završio maturu, rjeđe razgovarao sa Ramosom, ali da su svakih nekoliko mjeseci, na Ramosov prijedlog, igrali Xbox.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije