Svijet

Milanović: Ukrajina nije jedina kriza

Milanović: Ukrajina nije jedina kriza
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Milanović: Ukrajina nije jedina kriza
Tanjug

ŽENEVA - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas na otvaranju skupštine Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) da sa ogromnom tugom i nevjericom posmatra napade na bolnice i zdravstvene ustanove u Ukrajini, ali da to nije jedina kriza koja zaslužuje svjetsku pažnju.

"Možda je u najvećem fokusu, ali ima puno sukoba koji se pojavljuju na globalnom nivou i koji zaslužuju našu jednaku podršku i pažnju", istakao je Milanović, prenosi Hina.

On je pozvao je na veću pripravnost u budućim krizama.

"Treba nam snažnija i sveobuhvatnija zdravstvena arhitektura i moramo se pripremiti za buduću prijetnju zdravlju", rekao je Milanović, rekavši da je pandemija kovida 19 istakla "veliku slabost u globalnom upravljanju zdravljem".

Rat u Ukrajini i s njim povezane globalne prijetnje i pandemija kovida 19 teme su sastanka 194 država članica SZO u Ženevi u pokušaju da se izgradi efikasniji i pravedniji zdravstveni sistem.

"Zdravlje za mir, mir za zdravlje" moto je 75. zasjedanja Svjetske zdravstvene skupštine (SZS) koje se odvija u jeku rata u Ukrajini i prvi put uživo od početka pandemije kovida 19.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije