Svijet

Ministar podnio ostavku par sati poslije imenovanja

Ministar podnio ostavku par sati poslije imenovanja
Foto: Flickr | Ministar podnio ostavku par sati poslije imenovanja

KUVAJT - Amar Al Ajmi, imenovani ministar javnih radova i električne energije, najavio je svoju ostavku nekoliko sati nakon što je kuvajtski premijer Šeik Ahmed Navaf Al Sabah formirao svoju vladu, navodeći kao razlog nedostatak povjerenja javnosti u neke od imenovanih članova kabineta.

“Služiti narodu Kuvajta je čast povezana s poštenim i homogenim timom koji snosi odgovornost i poštuje ustav, a kada vladin tim sadrži neke figure koje su izgubile povjerenje naroda i ne poštuju ustav, moram odbiti pridruživanje takvom timu, znajući da sam prethodno tražio imena i da su mi bila uskraćena", tvitovao je Al Ajmi nekoliko sati nakon što je kabinet objavio vijest njegovog imenovanja.

Šeik Ahmed formirao je novi kabinet kasno u srijedu nakon što je ponovo imenovan za premijera nakon prijevremenih izbora prošle sedmice. Zadržao je nekoliko ministara iz svoje prethodne vlade, ali je imenovao nove ministre nafte i odbrane.

Novi kabinet uključuje ministra vanjskih poslova šeika Ahmeda Nasera Al Sabaha koji je preživio glasanje o nepovjerenju u februaru nakon što su zastupnici podnijeli zahtjev za istragu navodnih finansijskih nepravilnosti u njegovom odjelu.

(The National News)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije