Svijet

Moskva: Izraelski napadi ugrozili civilne letove

Moskva: Izraelski napadi ugrozili civilne letove
Foto: Tanjug/AP | Moskva: Izraelski napadi ugrozili civilne letove

MOSKVA - Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su izraelski raketni napadi na Siriju direktno ugrozili dva komercijalna leta, prenijela je agencija Interfaks.

Ministarstvo je dodalo da su snage sirijske vazduhoplovne odbrane uništile 14 od 16 izraelskih raketa, koje su u utorak ispaljene na neodređene mete u blizini Damaska.

Sirijski državni mediji javljaju i da su tri sirijska vojnika povrijeđena u napadima, prenosi Reuters.

Libanska državna televizija prenijela je da su iznad Libana preletjeli izraelski borbeni avioni koji su gađali tri pozicije južno od Damaska gdje se nalaze depoi sa oružjem libanske militantne grupe Hezbolah i iranskih snaga, dodao AP.

Ovi napadi su prvi otkako je američki predsjednik Donald Tramp prošle sedmice najavio da će SAD povući svojih 2.000 vojnika iz Sirije. Portparol izraelske vojske je potvrdio da su aktivirani sistemi protivvazdušne odbrane kao odgovor na rakete upućene iz Sirije.

Kako navodi AP, vjeruje se da je Izrael bio iza serije vazdušnih napada u prošlosti čija meta su bile iranske i snage Hezbolaha koje se bore zajedno sa snagama sirijske vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije