Svijet

Pratite nas na Google news

Moskva Londonu: Pokažite nam spisak optuženih za trovanje Skripaljevih

Moskva Londonu: Pokažite nam spisak optuženih za trovanje Skripaljevih
Foto: Al Jazeera | Moskva Londonu: Pokažite nam spisak optuženih za trovanje Skripaljevih
N.N.

MOSKVA - Rusija je zatražila od britanskih zvaničnika da saopšte spisak optuženih za trovanje bivšeg obavještajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju, izjavio je ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko.

“Zvanične izjave britanske strane nema, postoje samo navodi medija. Želimo to da čujemo od Skotland jarda ili od Forin ofisa. Mnoge verzije minulih događaja koje mediji saopštavaju nemaju nikakvu potvrdu britanskih zvaničnika“, rekao je Jakovenko.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije nije se oglasilo ni na jedan zahtjev Ambasade Rusije da potvrdi bilo kakvu verziju događaja u Solsberiju.

Podsjetio je i da je svojevremeno jedan savjetnik za nacionalnu bezbjednost Velike Britanije izjavio da London nema na spisku nijednog optuženog za trovanje Skripaljevih, što govori o tome da nema osnova za bilo kakve optužbe upućene na račun Rusije.

„Uprkos tome, Rusiju su bukvalno sutradan optužili da je umiješana u trovanje Skripaljevih, što apsolutno ne odgovara realnosti“, istakao je on.

Jakovenko je dodao i da je susret sa zvaničnicima britanskog Forin ofisa prošao bez ikakvih rezultata, ali da uprkos tome namjerava da se sastane sa novim ministrom spoljnih poslova Džeremijem Hantom, kako bi razgovarao na tu temu, ali i o bilateralnim odnosima Londona i Moskve.

Oglasila se i zvanična Moskva, a Ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je da, ukoliko Velika Britanija odbije da predoči spisak optuženih, Moskva će to shvatiti kao pokušaj da se prikriju naručioci zločina u Solsberiju.   

Vezana vijest: Istražitelji otkrili osumnjičene za napad na Skripalja

(sputnik)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije