Svijet

Muškarac uhapšen u Kelnu došao iz Sirije

Muškarac uhapšen u Kelnu došao iz Sirije
Foto: N.N. | Muškarac uhapšen u Kelnu došao iz Sirije

BERLIN - Muškarac koji je u Kelnu uzeo ženu kao taoca državljanin je Sirije koji je dobio azil u Njemačkoj i trenutno se nalazi u komi, nakon što je tokom talačke krize više puta pogođen mecima iz vatrenog oružja, saopšteno je danas iz policije.

Policijski službenik Klaus-Štefan Beker izjavio je na konferenciji za novinare da je Sirijac, vjerovatno, planirao da zapali plinske boce i punjenja u "Mekdonaldsu" i tako izazove požar na željezničkoj stanici, što bi dovelo do snažne eksplozije.

Žena koju je otmičar juče uzeo kao taoca zaposlena je u obližnjoj apoteci.

Beker je rekao da izjave svjedoka ukazuju na to da je Sirijac, koji je u Njemačku došao u martu 2015. godine, povezan sa "Islamskom državom", ali da za sada nisu pronađeni dokazi za to.

On je dodao da su tokom pretresa kuće Sirijca pronađene zalihe plina, a da su na zidovima na arapskom jeziku ispisani muslimanski citati, ali da nisu islamistički.

Iz za sada nepoznatih razloga, napadač je iz "Mekdonaldsa" ušao u apoteku, noseći jedno od punjenja sa plinom i zapaljive supstance.

Identifikacioni dokument, koji je pronađen na mjestu incidenta, pokazao je da je Sirijac imao dozvolu boravka u Njemačkoj do juna 2021. godine.

Beker je dodao da se čini da je Sirijac imao probleme psihičke prirode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije