Svijet

Najmlađa milijarderka počela da služi zatvorsku kaznu: Ovako izgleda njen dan

Najmlađa milijarderka počela da služi zatvorsku kaznu: Ovako izgleda njen dan
Foto: Screenshot/YouTube | Najmlađa milijarderka počela da služi zatvorsku kaznu: Ovako izgleda njen dan

Nekada ikona Silikonske doline i milijarderka, Elizabet Holms počela je da služi zatvorsku kaznu od 11 godina.

Holmsova se u utorak prijavila u savezni zatvor u Brajanu u Teksasu da počne da služi svoju 11-godišnju kaznu nakon što je osuđena po više optužbi za prevaru investitora dok je vodila, sada ugašeni startap, Theranos. 

Apelacioni sud je ranije ovog mjeseca odbio njen zahtjev da ostane na slobodi uz kauciju dok se žali na osudu.

Smješten otprilike 250 kilometara izvan Hjustona, gdje je Holms odrasla prije nego što se preselila u Kaliforniju da bi pohađala Univerzitet Stanford, zatvor Brajan je savezni zatvor sa minimalnim obezbjeđenjem u kom boravi više od 600 žena prestupnika, piše CNBC.  

Tako će ona sada morati da se budi svakog jutra u 6 sati ujutro, da radi posao koji plaća samo 0,12 dolara na sat i da dijeli prostorije za kupanje u zatvorskom logoru u južnom Teksasu.

Brajan ima i druge značajne zatvorenike. U istoj ustanovi Dženifer Šah, glumica emisije "Prave domaćice iz Solt Lejk Sitija", izdržava kaznu zbog umiješanosti u šemu prevare putem telemarketinga.

Holms je nekada krasila naslovne strane časopisa, pojavljivala se pored istaknutih ličnosti poput Bila Klintona na konferencijama i privlačila investitore za svoju kompaniju koja je obećala da će testirati širok spektar zdravstvenih problema koristeći samo nekoliko kapi krvi. 

Ali sve je počelo da se raspliće nakon istrage Wall Street Journal-a 2015. godine. Holms je sada rijetki osnivač Silikonske doline kome se sudilo i koji je osuđen za prevaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije