Svijet

Nakon 42 godine pronađeno dijete para ubijenog u Teksasu

Nakon 42 godine pronađeno dijete para ubijenog u Teksasu
Foto: Screenshot/FOX35 | Nakon 42 godine pronađeno dijete para ubijenog u Teksasu
N.N.

Dijete para koji je ubijen u Teksasu prije više od 40 godina pronađeno je živo i zdravo, sapštilo je američko državno tužilaštvo.

"Baby Holly" Crouse, sada 42-godišnjakinja, nije pronađena na mjestu ubistva koje se dogodilo 1981. godine. Par je identifikovan tek 2021. pomoću DNK testova.

Vlasti Teksasa rekle su na konferenciji za novinare da im je drago što je dijete ubijenog para na sigurnom, ali da misterija njihovog ubistva još nije riješena. Zvaničnici smatraju da bi za njihovu smrt mogao biti odgovoran vjerski kult.

Pronađeni ubijeni u šumi

Tina Gail Linn Clouse i Harold Dean Clouse preselili su se s Floride u Teksas nedugo prije nego što su pronađeni ubijeni u šumi u Hjustonu. Identifikovani su tek prošle godine uz pomoć DNK testa, piše BBC, prenosi Index.hr.

Crouse sada živi u Oklahomi i majka je petoro djece. Policija nije objavila druge detalje kako bi se zaštitila privatnost njene porodice. Saznala je ko su joj roditelji kada ju je policija u utorak posjetila na njenom radnom mjestu.

Brent Webster, pomoćnik glavnog državnog tužioca Teksasa, rekao je da su dvije žene dovele djevojčicu u crkvu u Arizoni i da udomitelji koji su odgajali Holly nisu imali nikakve uloge u ubistvu njenih roditelja.

Bebu u crkvu donijele pripadnice kulta

"Dvije žene koje su se identifikovale kao pripadnice nomadske vjerske grupe dovele su bebu u crkvu. Nosile su bijele haljine i bile su bose. Kazale su da su vegetarijanke, da ne nose kožnu odjeću i da smatraju da žene i muškarci treba da živje odvojeno", rekao je Webster .

"Takođe su rekle da su prethodno ostavile još jednu bebu u praonici veša. Žena koja je za sebe rekla da se zove sestra Susan kontaktirala je porodice obje žrtve 1980. ili 1981, rekavši da se par pridružio kultu i odrekao sve svoje imovine. Ponudili su im da im prodaju njihov automobil", dodao je.

Vozilo je pripadalo majci Harolda Deana Crousea

Porodica se susrela s članovima kulta i potvrdila da je vozilo pripadalo majci Harolda Deana Crousea. Tri člana kulta privedena su u policiju, ali istražitelji do sada nisu uspjeli pronaći nikakav izvještaj o njihovom hapšenju.

Vlasti smatraju da su članovi kulta putovali jugozapadnim dijelom Sjedinjenih Država tokom osamdesetih godina prošlog vijeka. Nekoliko žena koje odgovaraju opisu članova kulta viđene su kako prose hranu u gradu Yumi.

Crouse bi u narednim danima trebalo da otputuje na Floridu kako bi se upoznala s članovima svoje porodice.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije