Svijet

Ne smiruje se u Rafi: Poginulo osam izraelskih vojnika

Ne smiruje se u Rafi: Poginulo osam izraelskih vojnika
Foto: Tanjug/AP | Ne smiruje se u Rafi: Poginulo osam izraelskih vojnika

KAIRO - Osam izraelskih vojnika poginulo je u eksploziji u gradu Rafa na jugu Pojasa Gaze, u najsmrtonosnijem incidentu za izraelske snage od januara ove godine, saopštila je danas izraelska vojska.

Za sada je poznato samo ime jednog poginulog vojnika Vasema Mahmuda (23) zamenika komandira čete u 601. bataljonu borbenog inženjerskog korpusa iz Beit Janna, prenosi Tajms of Izrael.

Porodice ostalih sedam nastradalih izraelskih vojnika su obaviještene o smrtonosnom incidentu, a imena poginulih bi trebalo da budu saopštena naknadno.

Prema nalazima preliminarne istrage IDF-a, svi vojnici su poginuli u oklopnom borbenom inženjerijskom vozilu Namer (CEV).

Vojnici su se kretali u konvoju oko 5 sati ujutru u subotu nakon noćne ofanzive na položaje Hamasa u sjeverozapadnim oblastima naselja Tel Sultan u Rafi, kada su pripadnici 401. oklopne brigade ubili oko 50 naoružanih ljudi, navodi se u saopštenju IDF.

Konvoj de kretao ka zgradama koje je zauzela vojska, da bi se trupe odmorile nakon operacije koja je izvršena tokom prethodne noći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije