Svijet

Nekoliko eksplozija odjeknulo na Krimu

Nekoliko eksplozija odjeknulo na Krimu
Foto: Twitter | Nekoliko eksplozija odjeknulo na Krimu

MOSKVA - Nekoliko jakih eksplozija odjeknulo je u blizini Novofjodorovke na Krimu, objavio je danas na Telegramu savjetnik lidera Krima Oleg Krjučkov.

Jedna osoba je poginula usljed eksplozija na aerodromu nedaleko od Novofjodorovke na Krimu, saopštio je danas šef krimske administracije Sergej Aksjonov.

"Nažalost, jedna osoba je preminula. Upućujem iskreno saučešće porodici. Biće pružena sva neophodna pomoć", rekao je Aksjonov.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je na teritoriji aerodroma Saki eksplodirala avio-municija, prenio je Interfaks.

"Devetog avgusta, oko 15.20, na teritoriji aerodroma Saki kod naselja Novofjodorovka, eksplodiralo je više komada avio-municije. Od posljedica eksplozija niko nije povrijeđen", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, preduzimaju se mjere za gašenje požara i utvrđivanje uzroka eksplozije.

Krjučkov je ranije rekao da za sada može da potvrdi samu činjenicu da je bilo nekoliko eksplozija u oblasti Novofjodorovke.

"Molim sve da sačekaju zvanične izvještaje i ne daju svoje verzije ovog događaja", napisao je on, prenijela agencija TASS.

Troje lokalnih svjedoka reklo je Rojtersu da su čuli nekoliko glasnih eksplozija i vidjeli su crni dim kako se uzdiže iz pravca ruske avio-baze.

Snimci podijeljeni na društvenim mrežama takođe prikazuju stub dima kako se uzdiže u zrak u toj regiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije