Svijet

Nema više preživjelih u olupinama dva voza u Indiji

Nema više preživjelih u olupinama dva voza u Indiji
Foto: Tanjug/AP | Nema više preživjelih u olupinama dva voza u Indiji

Spasioci nisu pronašli više nijednog preživjelog u olupinama i ostacima dva putnička voza koji su sinoć iskočili iz šina u istočnoj Indiji.

U jednoj od najsmrtonosnijih železničkih nesreća u Indiji tokom posljednjih nekoliko decenija poginulo više od 280 ljudi, a povrijeđeno je više stotina, saopštili su danas lokalni zvaničnici, prenosi AP.

Nastao je haos kada su vozovi sinoć iskočili iz šina na oko 220 kilometara jugozapadno od Kalkute, a spasioci se penjali na olupine vozova da razbijaju vrata i prozore kako bi evakuisali povrijeđene.

Broj smrtno stradalih je rastao tokom cijele noći, a tijela žrtava, prekrivena bijelim čaršavima, ležala su na zemlji dok su mještani i spasioci trčali da pomognu preživjelima uz pomoć pripadnika vojske i asistenciju vojnih helikoptera.

"Do 10 časova uveče (u petak) uspjeli smo da spasemo sve preživjele. Nakon toga samo smo vadili tijela poginulih. Ovo je veoma, veoma tragično. Nikada nisam vidio nešto slično u svojoj karijeri", rekao je za Asošijeted pres direktor vatrogasne i hitne službe u državi Odiša Sudhanšu Sarangi.

U toku je istraga ove nesreće koja je odnijela najmanje 280 ljudskih života, a u kojoj je oko 900 ljudi povređeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije