Svijet

Nestala djevojčica iz Bavarske ponovo u rukama sekte?

Nestala djevojčica iz Bavarske ponovo u rukama sekte?
Foto: Leon Seibert/Unsplash | Nestala djevojčica iz Bavarske ponovo u rukama sekte?
N.N.

EPISBURG - Jedanaestogodišnja djevojčica iz Episburga u Bavarskoj u subotu je otišla na trčanje i više se nije vratila u kuću hraniteljske porodice u kojoj živi.

Kako sada javlja bavarski javni servis BR, jedan pripadnik sekte "Dvanaest plemena" javio se njenom staratelju mejlom i napisao da je djevojčica dobro i da je sa svojim biološkim roditeljima, prenosi DW.

U hraniteljskoj porodici su već pretpostavljali da bi to mogao da bude slučaj, nakon što je velika policijska potraga u subotu ostala bez rezultata. Biološki roditelji, pripadnici pomenute sekte, imali su redovne kontakte sa kćerkom i posjetili su je posljednji put u septembru.

U kriminalističkoj policiji kažu da su obustavili potragu na terenu, i da se sada koncentrišu na istragu.

Djevojčica živi u hraniteljskoj porodici od 2013. kada je policija sprovela veliku raciju u Dajningenu, gdje su pripadnici sekte živjeli u komuni.

Tome su prethodili snimci jednog reportera televizije RTL koji se infiltrirao u evangelističku sektu "Dvanaest plemena" i zabilježio da se tamo djeca "vaspitavaju" nasiljem i prutom.

Tada je iz sekte oduzeto četrdesetak djece od kojih su mnoga završila u hraniteljskim porodicama. Uslijedio je niz sudskih procesa. Neka od djece su u međuvremenu punoljetna, druga su ubijedila sud da ipak žele da žive sa biološkim roditeljima.

Od 2017. ova zajednica živi u Češkoj gdje telesno kažnjavanje djece nije sasvim zabranjeno zakonom, prenosi Telegraf.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije