Svijet

Netanjahu: Izrael spreman da odgovori na sve napade

Netanjahu: Izrael spreman da odgovori na sve napade
Foto: Tanjug/AP | Netanjahu: Izrael spreman da odgovori na sve napade

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je Izrael spreman da odgovori ukoliko bude napadnut.

"Postavljamo jednostavan princip, ko god napadne nas, mi uzvratimo napad", rekao je Netanijahu prilikom posjete floti aviona F15, a pretpostavlja se da je ovom izjavom aludirao na nedavne pretnje Irana, prenosi Tajms of Izrael.

"Nalazimo se u izazovnim vremenima. U sred rata smo u Gazi koji nastavlja punom snagom. Uz to, nastavljamo neprestane napore da povratimo naše taoce, ali se takođe spremamo za izazove koji stižu sa drugih frontova", naveo je Netanjahu i poručio pilotima ove flote da njima vjeruju i on i cijeli Izrael, prenosi Tanjug.

U napadu na iranski konzulat u Damasku 1. aprila poginuli su komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i negov zamjenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Izrael tvrdi da ne stoji iza napada, dok je više zvaničnika Teherana ranije takođe zaprijetilo osvetom za napad, uključujući i vrhovnog vođu Irana ajatolaha Ali Hamneija koji je kazao da "taj zli režim mora biti kažnjen i biće kažnjen".     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije