Svijet

Netanjahu: Vratićemo sve taoce kući, i žive i mrtve

Netanjahu: Vratićemo sve taoce kući, i žive i mrtve
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Netanjahu: Vratićemo sve taoce kući, i žive i mrtve

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da se ''obavezuje'' da vrati preostale taoce kući, nakon što je ranije danas saopšteno da su izraelske snage pronašle tijela troje talaca koje je otela palestinska militantna grupa Hamas.

On je istakao da mu je ''srce slomljeno'' vijestima da su pronađena tijela Icaka Gelerentera, Amita Buskila i Šani Luk, prenosi Tajms of Izrael.

''Moja supruga Sara i ja tugujemo s porodicama. Vratićemo sve taoce - i žive i umrle. Čestitam našim hrabrim snagama koje su odlučnom akcijom vratile naše sinove i kćeri kući'', rekao je Nezanjahu.

Ranije danas potpredsednik izraelske vojske Danijel Hagari je izjavio da su pronađena tijela troje talaca otetih na muzičkom festivalu Supernova blizu Reima 7. oktobra ujutru, odakle su prebačeni u oblast Mefalsim.

Hagari kaže da su ih tamo ubili pripadnici Hamasa, a njihova tijela su potom prebačena u Gazu.

Među pronađenim tijelima talaca je i tijelo njemačko-izraelske državljanke Šani Luk (22) koja je postala simbol brutalnog napada Hamasa na muzičkom festivalu.

Snimak Šani u zadnjem dijelu kamioneta, nakon što je kidnapovao Hamas, objavljen je na društvenim mrežama i postao je poznat širom svijeta.

Vojska je identifikovala druga dva tijela kao 28-godišnju ženu Amit Buskila i 56-godišnjeg muškarca Icaka Gelerentera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije